Udgivet lør d. 4. apr 2020, kl. 18:39

ved Annette Kassow

Påsken begynder palmesøndag med fortællingen om Jesus, der rider ind i Jerusalem og hyldes som en konge (Matt 21,1-9). En usædvanlig konge, må man sige, som kommer beskedent, ydmygt, ridende på et æsel. Jesus er fredskongen, som ikke bruger noget ydre til at stive sig selv af; ingen sikkerhedsfolk, ingen pomp og pragt. Jesus kommer alene med Guds kærlighed, han er kærligheden og tjener os mennesker ved at give sit liv for verden. Palmesøndag er glæde, lovsang og hyldest til fredskongen. Samtidig er der en alvor med kors i vente. Det er Jesus alt sammen klar over.

”Se, din konge kommer til dig”, lyder det i evangeliet. Han kommer til os, uanset hvem vi er, uanset vor livsituation; om vi er sammen med andre eller sidder alene i stuen. Han giver os sin fred; fortæller, at vi hører til hos ham, at vi er Guds elskede nu og i al evighed.

Vores opgave er at tage imod Kristus; at åbne vort hjerte for hans kærlighed og lade kærligheden og freden bo i os. Vi kan tage imod ham ved at samles til gudstjeneste, i denne påske 2020 foran en skærm eller radio. Vi kan læse eller synge en salme, fordybe os i et bibelord, måske mens vi går en tur i det smukke forår. Eller vi kan lave en aktivitet med børn, hvis det er muligt. Det kunne være en lille påskehave, f.eks. i en skål med mos eller andet fra naturen, et kors af pinde og en gravhule af nogle sten. Langfredag sættes en sten for gravhulen. Påskedag tages stenen bort og haven kan pyntes med blomster. God påske!    

Kategorier Præsternes blog