Udgivet man d. 20. apr 2020, kl. 11:42

ved Annette Kassow

Når vi går en tur i det smukke forår, eller fra vinduet eller altanen ser det hele folde sig ud, er det en oplevelse hvert år. Hver dag kan man følge knopper blive til lysegrønt løv og blomster komme til syne. Det danske forår er noget særligt og kommer samtidig med påsken, som vi netop har fejret, i år dog på anden vis end sædvanlig. Men det har været påske også i år. Påskens gode budskab, om livets sejr over død og mørke, har vi med os. Vi går med ”påsken i ryggen”. Og foråret prædiker på sin egen måde for os: Livet er levende, der er lys og grund til glæde!

Jeg læste på et tidspunkt et interview med nu afdøde forfatter Jane Aamund, som i mange år måtte leve med kræftsygdom og ubehag i den forbindelse. Hun sagde, -jeg har en glædes-detektor, som jeg går og søger glæder med. For glæderne er ikke til at undvære. Når jeg skal til en ubehagelig undersøgelse eller behandling, sørger jeg for at planlægge noget hyggeligt og rart tæt på, f.eks. et møde med et barnebarn eller en god veninde. Så er der noget at glæde sig til. Jeg er ustandselig på udkig efter glæder.

Jeg tror, vi midt i en svær tid med afsavn og bekymring for en smitsom sygdom, må søge de glæder og opmuntringer, som findes. Vi kan opmuntre, hjælpe og glæde hinanden. Vi kan se foråret som Guds gave til os. Med troens sprog, se kærlighedens skaberånd i naturen. Lade Guds kærlighed bære os igennem - med forårets komme.

Som blomster alle står i flor,

som skoven grønnes, kornet gror,

ved vårens kræfter milde,

så blomstrer alt i Jesu navn

og bærer frugt til folkegavn

Salmebogen nr. 234 vers 3 

Kategorier Præsternes blog