Udgivet fre d. 24. apr 2020, kl. 17:02

ved Annete Kassow

Søndag den 26. april var der planlagt konfirmation i kirken, men p.g.a. den særlige situation lige nu med risiko for virus smitte, er konfirmationen udskudt til den 23. august. Vi glæder os meget til denne festdag sidst i august!

Søndagens tekster (2. søndag efter påske) fortæller om gudsbilledet af den gode hyrde, som Jesus siger: Jeg er den gode hyrde. Den gode hyrde sætter sit liv til for fårene (Joh 10,11). Det er sådan en leder og hyrde vi har, én som vil gøre alt for os; som giver sit liv for mennesker og verden. Dette er påskens budskab og korset er et stærkt vidnesbyrd herom. Jesus sparede ikke sig selv. Han var tro i sin gerning, til det sidste. Hans mål var ikke at blive berømt, ikke at få magt over mennesker, ikke at tjene penge på os, ikke at skulle vælges igen. Jesus viste os Guds kærlighed; i sit liv, i sin død og opstandelse, og i sine fortællinger. Jesus gav sig selv, gav sit liv og viste os barmhjertighedens vej. Det er hans mål.

At blive konfirmeret er at sige ja til at følge Jesus, at blive hans discipel; at lade hans værdier være pejlemærke i sit liv. Og samtidig få at vide: Her er én, som vil være der for dig hele livet, som tilgiver og velsigner dig, og leder dig på rette vej.

Det er stort at blive konfirmeret. Det vil de fleste af os, som har prøvet det, sige ja til. Man glemmer ikke sin konfirmationsdag, fordi det betyder så meget det, der sker i kirken. Når familien og venner samles og kun ønsker konfirmanden det bedste.

En pilgrimsbøn lyder: Herre, vis os din vej og gør os villige til at gå den.

Det er en god bøn også i denne tid, hvor så meget er forandret, og vi kan være usikre på, hvordan det hele vil gå. Vi har en hyrde, som kan lede os på vej. Sammen med ham kan vi gå fremtiden i møde.

I Det Gamle Testamente lyder det i salme 23, som en lovprisning af Gud (Bibelen 2020 oversættelse):

Herren er min hyrde, jeg savner ingenting.

Han lader mig ligge i den grønne eng.

Han fører mig til det stille vand.

Han giver mig mod og viser mig vej,

den rette vej.

 

Selvom jeg går i dødsskyggens dal,

frygter jeg ingenting,

for du er med mig, du er min hyrde,

du gør mig tryg.

Kategorier Præsternes blog