Udgivet ons d. 6. maj 2020, kl. 10:24

ved Annette Kassow

Bededag – komme dit rige

I teksten til bededag (Mat 7,7-14) opfordrer Jesus til bøn, til at stole på Guds gode hånd. Jesus fortæller, at vi trygt kan have tillid til Gud. At Gud kun vil os mennesker det bedste.

I den nuværende sundhedskrise er der mennesker, som spørger: Hvor er Gud i alt dette? Er det noget Gud prøver eller straffer os med? Nej, det er ikke min tro. Den Gud, Jesus lærer os at kende, og som vi kan læse om i Det Nye Testamente, er en Gud som skaber liv, helbreder syge, tilgiver og giver mennesker nye muligheder. Sundhedskrisen i øjeblikket er sandsynligvis menneskeskabt. Nu venter verden på en vaccine og vi gør, hvad vi kan for at hindre smittespredning. Vi har for alvor fundet ud af, at verden hænger sammen. Vi må vise hensyn til hinanden. Jesu ord er yderst aktuelle, når han siger: ”Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem”. Samtidig er afmagt en erfaring i denne tid; der er noget, vi ikke har kontrol over. Og frygten kan melde sig; hvordan vil det hele gå, også ude i verden? Hvad sker der, hvis vi selv eller nogle af vore kære bliver smittet?

Jesus siger: Bed til Gud, som har omsorg for jer og kun ønsker at værne jer mod alt ondt. Bed for verden, for jeres kære og alt, som står jeres hjerte nær. Lev livet i tillid til Guds gode hånd, også i denne tid. Stol på Gud, som kan vende ondt til godt, og som arbejder gennem og sammen med alle gode kræfter på at bekæmpe sygdom og livstruende virus.

Vi får ikke altid det, vi beder om. Vi må også vente på Gud og stole på, at Guds kærlighed vil vinde til sidst, også på måder, som vi slet ikke havde regnet med.

Jesus ved, at livet ikke bare er let. Måske det er derfor, han minder os om at træde varsomt, tænke os om og ikke bare følge strømmen. Sundhedskampagner er daglig kost i denne tid; hold afstand og vask hænder, lyder det bl.a. Og det er nødvendigt at få at vide for at hindre smittespredning. Men vi har også et personligt ansvar hver især. Vi kan ikke lægge vort liv i hænderne på myndighederne. At leve livet med nærvær og omsorg for de svageste og ensomme i denne tid kræver fokus og fantasi. At leve livet opmærksomt vendt mod Guds rige; i tro håb og kærlighed. Det er vejen til livet.

Vor Fader, du som er i himlene!

Helliget blive dit navn,

komme dit rige

Kategorier Præsternes blog