Udgivet tor d. 17. sep 2020, kl. 16:44

- i kirken holder vi afstand

Det var en stor glæde, at kirken kunne åbne efter at have været lukket 8 uger i foråret. Siden den 18. maj har der været gudstjenester og forskellige aktiviteter også i Hans Egedes kirke på Grønlands torv.
I folkekirken er der regler om afstand og hygiejne, der skal overholdes for at kunne samles. Og disse overholdes selvfølgelig, så man kan gå tryg i kirke. Til en gudstjeneste og andre arrangementer med fællessang er der 2 meters afstand, netop fordi der synges. Ellers er afstandskravet 1 meter, når der ikke synges. Der er håndsprit, man kan benytte sig af og fokus på, at kaffen, mad o.l. serveres, så der er færrest mulige kontaktpunkter.
Dette betyder, at det er muligt at samles i fællesskabet også i denne tid. Og det er vigtigt også for at modvirke ensomhed, som er en reel fare. Netop i en krisetid med frygt for livstruende virus kan man have ekstra behov for at lytte til gode ord til håb og trøst. Alt dette indeholder en gudstjeneste i bibeltekster, salmer, prædiken m.v. Der er i kirken smuk musik og fællesskab at styrkes ved. Det er et menneskeligt behov ikke bare at holde sig hjemme men at kunne være sammen med andre på tidens betingelser og erfare at ”håbet fødes i fællesskabet”.
Præsterne er som altid til rådighed for samtale hvis man ønsker dette.

Kategorier Nyheder fra kirken