Udgivet tir d. 27. okt 2020, kl. 14:16

Søndag 1. november begynder vores nye organist Jonas Skov Thomsen og vi bringer her en præsentation af Jonas:

Jeg hedder Jonas Skov Thomsen og er 34 år gammel. Jeg bor i Mou med min hustru, men da vi fremover begge vil arbejde og studere i Aalborg, vil vi gerne finde et sted tættere på.

Jeg boede de første 12 år af mit liv i Aalborg, hvor mine forældre var præster i hhv. Vejgaard kirke og Margrethekirken. Mine søskende og jeg var tit med til gudstjeneste, hvor der var småkager og andet godt til kirkekaffen efter tjenesten. 

I 1996 flyttede vi til Klokkerholm, hvor jeg sang i kirkekor i omkring 10 år, hvilket jeg var meget glad for. Efter 3 år på Nørresundby Gymnasium, hvor jeg havde musik som et hovedfag, begyndte jeg så småt at få interesse for orglet. I foråret 2006 gik jeg på højskole i Løgumkloster, hvor jeg modtog orgelundervisning og søgte ind på Vestervig kirkemusikskole afdeling Aalborg, hvor jeg blev færdig i 2010. 

Efter to år på klassisk orgel på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg skiftede jeg til den nyoprettede uddannelse, Rytmisk Kirkemusik, samme sted. Her færdiggjorde jeg en bachelor i 2016 som den første og sidste, da uddannelsen lukkede ned året efter. De sidste knap 5 år har jeg været ansat i Gudum-Gudumholm-Lillevorde sogne, hvor jeg har været glad for at være.

Sideløbende med mine uddannelsesforløb har jeg haft forskellige organistjobs i Klokkerholm, Vejgaard og senest Hans Egedes kirke, hvor jeg også var ansat som sanger fra 2013-2016. Hans Egedes kirke gjorde et særligt indtryk på mig, og jeg har mange gode musikalske og sociale oplevelser fra den tid, jeg var ansat der. 

Allerede dengang havde jeg en drøm om at søge organistjobbet i Hans Egedes kirke, når stillingen engang blev ledig. Nu har jeg så været så heldig at få tilbudt jobbet, og det er jeg utrolig taknemlig for. Jeg ser frem til mit virke i kirken i samarbejde og fællesskab med de øvrige medarbejdere og menigheden. 

Kirkens mangeårige organist, Jørgen Harritsø, har, ud over det klassiske, i mange år arbejdet seriøst med den rytmiske kirkemusik. Dette har jeg i sinde at arbejde videre med, da jeg har en stor interesse herfor. Samtidig er jeg bestemt også meget glad for den klassiske orgelmusik, da den rytmiske og klassiske musik, i min optik, supplerer hinanden på bedste vis.

Kategorier Nyheder fra kirken