Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Nytårshilsen 2021 ved sognepræst Annette Kassow

Nytårshilsen 2021 ved sognepræst Annette Kassow


# Præsternes blog
Udgivelsesdato Udgivet onsdag d. 30. december 2020, kl. 13:24
Nytårshilsen 2021 ved sognepræst Annette Kassow

Nytårshilsen 2021


Ord til eftertanke ved sognepræst Annette Kassow

Når man går ind i et nyt år, kan der være noget, man glæder sig til, og måske noget man frygter. Ingen ved helt, hvad fremtiden bringer. Denne sandhed har vi så tydeligt erfaret i 2020. Der var vist ikke nogen, som ved årsskiftet sidste år var klar over virus pandemiens mulige hærgen og påvirkning af vort liv også her i Danmark. Med Corona kom frygten for smitte og dermed frygten for de andre, som vi må holde afstand til. Det er måske det værste, denne frygt, som brød ud i lys lue i dagene tæt på jul, hvor mange også i kirken blev bange for at samles til gudstjeneste. Det blev nærmest til en mediestorm. Og sluttede med biskoppernes anbefaling af nedlukning af julens gudstjenester til og med hellig tre konger, sidste helligdag i julen. I år må vi derfor fejre julens højtid derhjemme uden gudstjenestefællesskab i kirken. Det er et stort tab.

Med frygt og bæven kan vi gå ind i det nye år. Eller med optimisme og håb. Måske med begge dele. Uanset kan vi gøre det med Guds velsignelse, ligesom Abraham, da han gik ind i det ukendte land. Han fik denne besked fra Gud: Jeg vil velsigne dig og vær en velsignelse! (1. Mos 12,1-3)

Til alle tider er det beskeden et menneske får fra Gud. Velsignelsen er ikke noget, vi kun modtager. Meningen er, at den skal præge vores liv, at vi må leve, så det bliver til velsignelse for andre.

Man kan også sige, at der lyder et kald til os. Et kald til at leve livet efter Guds vilje. Også i et nyt år lyder kaldet til at fortsætte med at leve så godt vi kan, til gavn og glæde for andre og fællesskabet. Og til at leve med frimodighed. Mister vi frimodigheden i livet, går det galt. Måske vi en tid endnu og et godt stykke ind i 2021 må leve med afstand, håndsprit og mundbind? Vi overholder naturligvis alle regler. Men vi kan aldrig sikre os helt. Der vil altid være en risiko i livet, Corona eller ej. Og vores opgaver i livet er for vigtige til, at vi kan lade dem ligge.

Det er da mit ønske for 2021, at vi fortsat må leve livet med frimodighed og glæde, og tage vare på vores gerning, i det store og i det små.

Med Guds velsignelse kan vi gå fremtiden i møde.

Godt nytår!